Zdravotníci krnovské nemocnice budou od pondělí 6. září chodit na obědy do kompletně zrekonstruovaných jídelen. Práce stály přes 2 miliony korun a nemocnice je financovala ze svých zdrojů.

„Původní jídelny byly desítky let staré a působily omšele. Obklady a nábytek nemělo cenu jakkoliv opravovat. Proto jsme se na konci roku 2019 rozhodli pro celkovou rekonstrukci obou jídelen. Práce se musely kvůli pandemii odkládat. O to mám dnes větší radost, že je vše dokončeno a dle našich představ,“ sdělil ředitel nemocnice MUDr. Ladislav Václavec, MBA.

Slavnostní pásku v nové jídelně přestřihl hejtman Moravskoslezského kraj prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc. „Líbí se mi, že krnovská nemocnice myslí na zaměstnance a snaží se jim zpříjemnit prostředí. Jako manažer oceňuji také dlouhodobé plánování nemocnice, kdy dnešní jídelny mají nainstalovánu také vzduchotechniku, která se bude časem dodělávat v celé budově. Tudíž se do zdejších krásných nových podhledů nebude muset zasahovat. Tím se ušetří nejen peníze, ale také čas,“ uvedl hejtman Vondrák.

V malé jídelně /54 míst k sezení/ se pravidelně konají porady primářů a porady vrchních sester. Navíc v ní v případě potřeby zasedá krizový štáb nemocnice. Ve velké jídelně /160 míst k sezení/ se pořádají společné porady primářů a vrchních sester, semináře a různá školení. Obě jídelny jsou vybaveny moderními technologiemi.

Setkání zaměstnanců

Krnovská nemocnice uspořádala v pátek 3. září letní setkání zaměstnanců. Zdravotníkům za pracovní nasazení v posledním roce poděkoval ředitel nemocnice Ladislav Václavec a za zřizovatele hejtman Moravskoslezského kraje prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc. Na akci vystoupil zpěvák Vladimír Hron. Akci podpořili: MIKS Krnov, společnost Kofola, pivovar Nachmelená Opice.

Jídelny pro zaměstnance krnovské nemocnice prošly kompletní rekonstrukcí.

FOTO rekonstrukce jídelen SZZ Krnov 1

FOTO rekonstrukce jídelen SZZ Krnov 2

FOTO rekonstrukce jídelen SZZ Krnov 3

FOTO rekonstrukce jídelen SZZ Krnov 4