Nová budova lékárny Sdruženého zdravotnického zařízení Krnov se dostala do prestižní soutěže Stavba Moravskoslezského kraje. Objekt si již prohlédla komise nezávislých odborníků, která hodnotí nejen vzhled, ale také funkčnost jednotlivých staveb.

Objekt byl dokončen a otevřen na konci roku 2019. „Naše nemocnice novou lékárnu potřebovala, jelikož ta původní byla velmi malá. Stísněné pocity v ní měli nejen klienti, ale také zaměstnanci. Když jsme měli hotovou studii, napadlo nás, že by nad lékárnou mohlo být ještě jedno patro. V těchto prostorách je dnes onkologický stacionář a metabolické centrum nemocnice,“ uvedl ředitel SZZ Krnov MUDr. Ladislav Václavec, MBA.

Vybudování nové lékárny za 68,1 milionů korun včetně DPH i s kompletním vybavením interiérů za 4,4 milionů korun včetně DPH financoval ze svého rozpočtu Moravskoslezský kraj, který je zřizovatelem nemocnice. Stavbu realizovala na pozemku, který kraji darovalo město Krnov, společnost První KEY-STAV, a. s.

Lékárna krnovské nemocnice patří mezi největší a nejmodernější v České republice. „To, že nová lékárna esteticky zapadla do areálu krnovské nemocnice je fajn. Osobně ale považuji za daleko důležitější fakt, že se klienti lékárny i pacienti onkologického stacionáře a metabolického centra dočkali nových a moderně vybavených prostor,“ sdělil hejtman Moravskoslezského kraje prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.

FOTO lékárna SZZ Krnov 1

Lékárna SZZ Krnov je moderní stavbou, která doplnila a z východu uzavřela areál nemocnice. FOTO: Jiří Krušina

FOTO lékárna SZZ Krnov 3